Gradski vijećnici sinoć donijeli više odluka i programa, na kraju uputili čestitke za blagdane

Posljednja sjednica Gradskog vijeća grada Križevaca, 21. po redu održana je u srijedu navečer, a vijećnici su na dnevnom redu imali više točaka i programa koje su usvojili, najveći dio jednoglasno i bez rasprave, dok je uglavnom primjedbi bilo na izmjene i dopune Proračuna Grada Križevaca za ovu godinu i projekcije za slijedeće dvije godine.
Tako je donesen Program o izmjenama Programa na području Grada Križevaca za ovu godinu: održavanja komunalne infrastrukture, gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i utroška sredstava šumskog doprinosa, nadalje izmjene i dopune programa i plana javnih potreba za ovu godinu u predškolskom odgoju i obrazovanju, osnovnom obrazovanju, za dodatne programe u srednjim školama te učeničkim i studentskim potporama, kulturi, sportu, rekreaciji i tehničkoj kulturi, socijalnoj skrbi, humanitarnim i ostalim udrugama, protupožarnoj zaštiti, civilnoj zaštiti i javnoj sigurnosti.
Od strane vijećnika oporbe bilo je primjedbi na donošenje četvrtih izmjena i dopuna Proračuna za ovu godinu i projekcija za 2020. i 2021. godinu, bilo je riječi i o temi sportske dvorane pri Osnovnoj školi “Ljudevita Modeca”, pa je na to gradonačelnik Mario Rajn odgovorio:
“Projekt koji smo zatekli u upravi uključuje trodjelnu dvoranu koja je revizijom troškovnika procijenjena na 44 milijuna kuna. Trodjelna dvorana sa pripadajućim brojem svlačionica i kuglanom. Ono što mi smo isprojektirali i s čim se ide na nabavu je dvodjelna dvorana, dakle puni sportski teren rukometni sa 300 sjedećih mjesta. Samim time imamo manje svlačionica zbog pravilnika, ali smo ubacili četiri učionice, kuhinju sa blagovaonicom jer naša djeca tamo jedu praktički u jednoj učionici koja je adaptirana i imamo prostor za dnevni boravak sa knjižnicom. Dakle, umjesto kuglane i suvišnih svlačionica, imamo dvodjelnu dvoranu u kojoj se istovremeno može odvijati više nastave, imamo 4 nove učionice, imamo nadstandard za blagovanje naših učenika i za smještaj u dnevni boravak. Imat ćemo preduvjete da po izgradnji školske sportske dvorane imamo uvjete za preći u jednu smjenu. Procijenjena vrijednost dvorane iznosi 22 milijuna kuna, dakle duplo manje. Ovaj grad je osnivač i druge osnovne škole. I tamo ćemo imati uz narednom razdoblju potrebe za školskom dvoranom. Odgovornost naše generacije će prije ili kasnije biti da izgradimo još jednu sportsku dvoranu” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Donesene su i izmjene i dopune Odluke o izvršenju Proračuna za ovu godinu, Odluke o raspodjeli rezultata za ovu godinu kao i Odluka o dopuni Odluke o uređenju prometa na području Grada.

U nastavku sjednice Gradskog vijeća donesene su izmjene Programa potpora poljoprivredi za ovu godinu te Program potpora u poljoprivredi za slijedeću godinu, Program rada Savjeta mladih za slijedeću godinu, odluka o davanju na korištenje nekretnina na kojima su izgrađene kazete za odlaganje neopasnog otpada na Odlagalištu otpada Ivančino brdo Komunalnom poduzeću i još nekoliko odluka.

Na kraju sjednice Gradskog vijeća uslijedile su čestitke vijećnicima i svim građanima za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane. Uputili su ih
u ime ravnatelja ustanova Darinka Vrbanec, u ime klubova vijećnika i svoje osobno ime Mato Devčić, Marijan Vuković, Ivan Majdak, Ivica Švagelj, Hrvoje Gužvinec, Saša Ružić, u ime Zajednice tehničke kulture Ivan Knok i na kraju gradonačelnik Mario Rajn koji je istakao zadovoljstvo što se zaključuje godina u pomirljivom tonu jer trebaju biti uzor svima ostalima tze predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović uz želje za sretne božićne blagdane i sretnu i uspješnu 2019. godinu. (J.I.)