Gradsko društvo Crvenog križa Križevci obilježilo Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera obilježava se svake godine 5. prosinca kako bi se cjelokupnoj populaciji barem na jedan dan skrenula pozornost na nesebičan rad i angažman ljudi koji svojim djelovanjem nastoje izgraditi zdraviji, sretniji, humaniji i bolji svijet.
U Gradskom društvu Crvenog križa Križevci volonteri čine vrlo bitnu i jaku kariku bez koje bi velik dio aktivnosti bilo vrlo teško provesti. Upravo iz tog razloga GDCK Križevci nastoji svoju mrežu volontera što više proširiti, ali i postojećim volonterima iskazati zahvalnost za sav angažman, trud i vrijeme koje odvajaju za svoj volonterski rad. Povodom Međunarodnog dana volontera ove godine GDCK Križevci organiziralo je od 6. do
8 prosinca prigodnu edukaciju za djelatnike i volontere u Edukacijskom centru GDCK Osijek u Orahovici.
Na edukaciji su, uz zaposlenike, sudjelovali i volonteri koji sudjeluju u aktivnostima koje provodi Gradski interventni tim, mladi koji sudjeluju u aktivnostima u sklopu prve pomoći te mladi koji sudjeluju u provedbi projekta „Budi heroj- volontiraj!“.


Kroz trodnevnu edukaciju obrađene su sljedeće teme:
 Pokret Crvenog križa
 Program rada i aktivnosti GDCK Križevci
 Upoznavanje sudionika s programom osposobljavanja za članove GIT-a
 Osnovni tečaj prve pomoći
 Rad u terenskim uvjetima, praktična vježba
 Osnovni stupanj edukacije volontera Hrvatskog Crvenog križa i menadžment
volontera
 Evaluacija edukacije


Po završetku edukacije volonterima su podijeljene prigodne zahvalnice te su pozvani da i dalje među svojim prijateljima i poznanicima šire pozitivne stavove o volonterstvu i potiču druge na volontiranje.