David Skoko održao radionice za učenike SŠ “Ivan Seljanec”

Donosimo vam bogatu fotogaleriju!

U Srednjoj školi “Ivan Seljanec” danas radionicu za učenike ove škole, smjer kuhari, održava poznati kuhar David Skoko.
Nastavnik u ovoj školi Mišel Doskočil izjavio nam je da je do projekta došlo zahvaljujući suradnji koja je tijekom prošle godine ostvarena gdje je poznati kuhar David Skoko bio prezentator i glavno lice Baby Beef Gastro Showa koji se po prvi puta održao u Križevcima.
“Učenici Srednje škole “Ivan Seljanec” , kuhari i konobari, sudjelovali su u provedbi i organizaciji tog projekta. Uvidjeli smo da njihove vještine i njihovo znanje daleko nadmašuje samo učenje i David Skoko, naš profesionalni i proslavljeni kuhar je vidio potencijal u učenicima. Tako smo došli na ideju da ih educiramo, da on dođe i održi četverosatnu radionicu na temu Dalmacije i ribe. Ima i radionicu pripreme mesa u suradnji s firmom Agro-Vet koja je veliki proizvođač Baby beef junetine kako bi se prezentirala priprema i korištenje mesa na jednoj višoj razini.

Vilim Budiček kuhar je iz Križevaca koji je polazio Srednju školu “Ivan Seljanec” . U ugostiteljstvu je 7 godina, radio je po cijeloj Hrvatskoj:
“Zadnji posao mi je u Rovinju gdje sam tri godine u poznatom restoranu “Monte” s Michelinovom zvjezdicom. To je neki cilj koji sam htio i idem još dalje, usavršavam se da budem što bolji i prezentiram Hrvatsku i ugostiteljstvo” – izjavio nam je.
Ističe da je pozitivna suradnja s Davidom Skokom, da ih treba biti što više kako bi se svi kuhari ujedinili u turizam , da što više učenika polazi srednju strukovnu školu kao kuhari i konobari jer ako ne bude njih, neće biti niti hrvatskog turizma.