Kampanja za okoliš „I bez ukrasnog papira dar u srce dira“

Komunalno poduzeće d.o.o. podržalo je kampanju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost „I bez ukrasnog papira dar u srce dira.“, a kojom se žele potaknuti građani da smanje količinu otpada koja nastaje za vrijeme blagdana.

Naime, istraživanja pokazuju da se u ovo vrijeme godine količina otpada poveća za 30-ak posto. Kad znamo da prosječan Hrvat godišnje proizvede 432 kg otpada, odnosno dnevno više od kilograma, nije teško izračunati da se već uz malu promjenu navika ta količina može značajno smanjiti. Stoga je cilj Fondove kampanje pokazati kako je moguće održati blagdansku čaroliju i istovremeno brinuti za okoliš, i to kroz smanjenje korištenja papira za umatanje.
Iz Komunalnog poduzeća kažu kako su građani Križevaca dosta educirani po pitanju odvajanja otpada, no prostora za napredak uvijek ima. Upravo se uz otpad od hrane, papir, karton i plastika za vrijeme blagdana odlažu u većoj količini. Kako bi kod građana potaknuo svijest o ovom problemu, Fond savjetuje da ovih blagdana brigu, osim za bližnje, pokažu i prema okolišu.

Za dodatne ideje kako pokazati da želite sve najbolje najdražima i prirodi posjetite Fondovu facebook stranicu Za ljepšu našu!, kako biste se uvjerili da doista i bez ukrasnog papira dar u srce dira.