Pozivamo vas na demonstracijski događaj u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci

Poštovani članovi mreže Ekološki sustavi u stočarstvu i ostali zainteresirani,

Nakon pet izuzetno uspješno održanih demonstracija, pozivamo Vas na šesti demonstracijski događaj, posljednji u ovogodišnjoj kampanji, pod nazivom „Higijena i njega papaka u goveda“, koji će se održati 11. prosinca 2019. (srijeda), s početkom u 11:00 sati u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci, Ulica M. Demerca 1, 48260 Križevci, u Koprivničko-križevačkoj županiji. Demonstracija se organizira u okviru projekta Nefertiti koji u Republici Hrvatskoj provodi Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva. Okupljanje i uvodni dio demonstracije s izlaganjima biti će u zgradi Srednje gospodarske škole Križevci, Ulica Milislava Demerca 1, u „C zgradi “ iznad Mljekarskog praktikuma, na katu (potkrovlje). Praktični dio demonstracije uz obilazak farme odvijati će se u Govedarskom praktikumu Srednje gospodarske škole (farma na Ratarni), za održavanje vježbi i primjera iz prakse (vidi kartu). Poziv na demonstracijski događaj s programom i uputom za dolazak do Srednje gospodarske škole u Križevcima i Govedarskog praktikuma nalazi se u privitku.

U Hrvatskoj ne postoji praktično iskustvo u proizvodnom sustavu tova na paši, a potencijal je ogroman. Najbolji praktičari u upravljanju mesnim pašnim govedarstvom i primjeri na njihovim farmama mogu biti značajna motivacija za postojeće i potencijalne poljoprivrednike. Cilj demonstracije je pravilno upravljanje pašnim govedarstvom te održavanje pravilne higijene i njege papaka u goveda. Bez obzira u kakvim se sustavima krave drže, potrebna je odgovarajuća preventivna njega papaka kako bi se očuvalo zdravlje nogu.

Molimo vas da nam potvrdite svoj dolazak na demonstracijski događaj do utorka 10.12.2019. do 14.00 sati na mail [email protected] ili mob. 091/4882-775. Za dodatna pitanja stojimo na raspolaganju