Recidivisti prometnih prekršaja kažnjeni visokim novčanim kaznama, kaznama zatvora i zaštitnim mjerama

U petak, 6. prosinca, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 24 – godišnji vozač koji je u četvrtak, 5. prosinca, u 20.07 sati, u Sokolovcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,84 promila i prije položenog vozačkog ispita. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 13 dana, novčanom kaznom od 6.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci te je predan u zatvor u Bjelovar.

U subotu, 7. prosinca, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveden je 20 – godišnji vozač koji je u petak, 6. prosinca, oko 21.35 sati, u Draganovcu prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,39 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 23.700 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci kad za to stekne uvjete.

U subotu, 7. prosinca, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveden je 53 – godišnji vozač koji je u petak, 6. prosinca, u 16.45 sati, u Peterancu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,84 promila i prije položenog vozačkog ispita. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci, novčanom kaznom od 1.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci te je predan u zatvor u Bjelovar.

U nedjelju, 8. prosinca, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveden je 42 – godišnji vozač koji je u subotu, 7. prosinca, u 20.50 sati, u Drnju upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,47 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 10.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije četiri mjeseca.

U nedjelju, 8. prosinca, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveden je 32 – godišnji vozač koji je u nedjelju, 8. prosinca, u 4.20 sati, u Đurđevcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,46 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 15.180 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije četiri mjeseca.

PU Kc-Kž