Izložbom “505 sa crtom” u Galeriji K2 predstavlja se Iva Bolfek

Udruga K.V.A.R.K. u sklopu projekta izložbenih programa nezavisne galerije “K2” predstavlja mladu koprivničku slikaricu sa njenom samostalnom izložbom slika pod nazivom “505 s crtom”. Izložba se sastoji od dvadeset slika nastalih u zadnje dvije godine.

Umjetnički voditelj galerije “K2″ Saša Živković ističe da koprivnička slikarica Iva Bolfek u svojim slikama problematizira činjenicu da je u svijetu slikarstva često žena bila objekt na slici, a ne subjekt u slikarstvu. Slike su oslikane živim elementarnim bojama, naglašenom plošnošću i izraženom linearnošću u gradnji motiva. Slikarica kao subjekt uzima za objekt ženski lik, mlade urbane žene u različitim prostorima, većinom interijerima. Slike su to naizgled slatke i dopadljive kao i slatkiš, bombon 505 sa crtom, po kojem naziva izložbu, a duljim promatranjem početi ćemo otkrivati i druge razine značenja. . Ne moram govoriti da je Iva Bolfek izgrađena suvremena slikarica ” – naglasio je Saša Živković u predgovoru kataloga za izložbu. 

Iva Bolfek rođena je u Koprivnici. Diplomirala je likovnu pedagogiju na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Od 2011. godine zaposlena je u Gimnaziji “Fran Galović” na radnom mjestu profesora likovne umjetnosti. Izlagala je na nekoliko skupnih izložbi: The World Biennial Exibition od Photography, Novi Sad 2007., izložba keramike, MMC – Pučkog otvorenog učilišta Umag, 2011., Izložba prije izložbe, AK galerija Koprivnica, 2019.

Bavi se crtežom, slikarstvom, kiparstvom i keramikom. Članica je udruge Atelieri Koprivnica.

ji/radiokrizevci.hr.