Zlato za Marka Pofuka na 3. Turniru olimpijskih nada

    U nedjelju 28. studenoga 2021. godine  na streljani „Pampas“ u  Osijeku  održan je 3. Turnir olimpijskih nada u gađanju zračnim oružjem za juniorsku kategoriju, sezona 2021/2022.

    Na turniru su sudjelovala  3 kadeta-juniora S.K. «Križevci 1252» u disciplini: puška i 2 kadeta-juniora u disciplini: pištolj.

U kategoriji KADETI, zlatnu medalju osvojio je Marko Pofuk sa rezultatom 607,7 krugova, sa  istim  rezultatom  Marko je u kategoriji  mlađi juniori 4. mjesto i kategoriji juniora 4. mjesto.

Marko je sezonu počeo sa odličnim rezultatima. Vidjelo se na prošlom natjecanju u Čakovcu gdje je otpucao 597 krugova da je u odličnoj formi. S obzirom na njegovu upornost i kvalitetan rad na treningu očekivali smo ovakav rezultat u ovoj sezoni, ali već na početku sezone ovo je ipak iznad očekivanog. Bilo je užitak gledati ga kako gađa u meču. Odlična koncentracija, tehnika i izvedba. A sam nagovještaj ovog rezultata bila je prva dijabola koja je završila u strogom centru – 10.9. Bravo Marko!

U kategoriji kadeti, Karlo Sačarić, koji se još traži u pripremnom djelu sezone, sa rezultatom 588,4 kruga osvojio je 5. mjesto, istim rezultatom u kategoriji mlađi juniori 8. mjesto i kategoriji juniora 8. mjesto.

U kategoriji mlađi kadeti, Filip Črnec sa rezultatom  544,6  krugova osvojio je 4. mjesto, istim rezultatom u kategoriji kadeti 12. mjesto, u kategoriji mlađi juniori 20. mjesto i u kategoriji juniora 20. mjesto. Filip napreduje iz meča u meč i redovito postavlja svoje nove najbolje rezultate.

U disciplini, zračni pištolj, Gabrijel Poljanek sa rezultatom 486 krugova osvojio je 6.mjesto u kategoriji kadeta, istim rezultatom u kategoriji mlađi juniori osvojio je 9. mjesto te u kategoriji juniora 10.mjesto.

U kategoriji kadeta, Mario Mrvčić-Žumbar sa 448 krugova osvojio je 10. mjesto, istim rezultatom u kategoriji mlađi juniori osvojio je 14. mjesto te u kategoriji juniora 15. mjesto.