Autor, urednik i voditelj emisije ”Blues za vas” na 5. dodjeli nagrada HBSa u Studiju Bajsić HRT1

Izvještaj sa ovogodišnje 5.dodjele nagrade HBSa: 

Blues Sunday of the Croatian Blues Forces award @ HRT Studio Bajsić kako je to lijepo nazvala  Ivančića Bunčić 

Autor, urednik i voditelj specijalizirane radijske emisije o blues glazbi ”BLUES 4U ” odnosno ”Blues za vas”, kao i urednik glazbenog portala www.Soundguardian.com   nazočio je sinoć  u HRT  Studiju Bajsić  ovogodišnjoj dodjeli.   

Nagrade ove godine su primili:

  • Dražen Buhin Buha (posthumno, za povijesni doprinos hrvatskoj blues sceni)- nagradu je primila supruga Marijana Buhin 
  • Vladimir Georgev Bugi (za poseban doprinos aktualnoj hrvatskoj blues sceni)
  • Predrag Lovrinčević Lovre (za poseban doprinos aktualnoj hrvatskoj blues sceni)
  • Tomislav Goluban (za najbolji album u sezoni 2020/2021- “Express Connection” (Blue Heart Records/USA))

Cijeli prijenos ove dodjele mogli ste pratiti uživo na HRT 1 jer su to svojim nastupima uživo popratili hrvatski blues glazbenici i sami dobitnici ovogodišnje nagrade HBSa. 

Nastupi su pokazli da se doista nemamo čega sramiti i da možemo biti  mirne duše  i mirno spavati kada je u pitanju domaća blues scena. Navažnija stvar  je da se sve više i više u prvi plan stavljaju autorski radovi… što su svi glazbenici večeras svojim nastupima i pokazali. Apsolutno taj dio priče posebno pozdravljam, jer nam to treba  i da je puko ”peglanje covera”  tamo negdje iza nas.

 Neki od izvođača su više serioznog karaketra, neki pucaju na sam scenski izričaj …no, gledajući a osobito slušajući… da mi kao jedna mala zemlja, koja ima udrugu HBSe već smo dobili prestižnu nagradu KBA, o kojoj mnoge europske i druge zemlje diljem globusa  još uvijek sanjaju. 

Na kraju, ne trebamo se svega toga sramiti, dapače… treba to itekako isticati, jer to uopće nije mala stvar! A pred svim članovima udruge pored svega ostalog što se tiče samih glazbenika  jedna je velika zadaća a to je zapravo vratiti Porina bluesu, kako je rekao Tomislav Goluban… jer hrvatski blues to svojim postignućima definitivno zaslužuje!

Yours bluesy

Mladen Loncar –Mike