Članovi KLK-a izložili 40 radova na godišnjoj izložbi

U galerijskom prostoru Križevačkog likovnog kruga članovi ove likovne udruge izložili su svoje radove na redovnoj godišnjoj izložbi koju upriličuju u dane Križevačkog velikog spravišča. Izložba je otvorena u srijedu navečer, a prisutne je pozdravila predsjednica KLK-a Marijana Šatrak koja je istakla da su ove godine 24 člana izložila 40 radova.

“Motivi i tehnika su uvijek slobodni i na odabir nas autora. Ima od akrila i ulja na platnu, pastela, akvarela, tempere na platnu i drugih tehnika.” – rekla je predsjednica KLK-a Marijana Šatrak i pozvala posjetitelje da dođu razgledati izložbu

“Tome treba pridodati i sudjelovanje na tečajevima slikanja koji su organizirani izvan udruge i otvoreni za sve zainteresirane, brine se i o mladima talentiranim slikarima, juniorima za koje se također organiziraju radionice kako bi i izvan škole razvijali svoj afinitet prema likovnom izražavanju.” – napominje Zoran Homen.

Ove godine po prvi puta na godišnjoj izložbi sudjeluju tri nove autorice: Snježana Martinez, Emina Đurec Žličar i Kristina Kirin koje na izloženim radovima pokazuju svoju darovitost i obogatile su ovu izložbu. Uz njih, prof. Zoran Homen istakao je i dugogodišnju slikaricu naive Đurđicu Balog koja se i ovoga puta predstavlja svojim radovima, kao i sve ostale sudionike ove izložbe.

Osim njih, radove su izložili: Katica Augustinović, Jasna Brzović, Ana Budija, Nevenka Galon, Zoran Homen, Jasna Jandrlić, Ines Jelen, Ivka Kajganić, Snježana Katavić, Zdenka Krehula Kantolić, Zorica Majnarić, Ljiljana Mišir, Đurđa Požgaj, Katarina Sinjeri, Ana Šarić, Marijana Šatrak, Štefanija Šimunić, Zdenka Vrabec i Martin Vujić.

Izložbu je otvorio i čestitao slikarima gradski pročelnik Sandro Novosel.

Program otvaranja izložbe KLK-a glazbeno su obogatili sopranistica Ana Majdak Fak, članica ansambla zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci uz pratnju pijanista i skladatelja Filipa Faka. Publika je uživala u njihovom glazbenom nastupu, a kao uspomenu na ovaj događaj, na poklon su dobili sliku Katarine Sinjeri i majicu Križevačkog likovnog kruga.

Izložba se u galerijskom prostoru Križevačkog likovnog kruga u Ul. Ivana Zakmardija Dijankovečkoga 5 može razgledati do 5. lipnja od 10 – 12 i 18 – 20 sati.

ji/radiokrizevci.hr