Dječja spraviščijada znanosti i kulture

U sklopu 54. Križevačkog velikog spravišča, ove godine prvi put održat će se Dječja spraviščijada znanosti i kulture čiji je glavni organizator i inicijator Pučko otvoreno učilište, a program provodi u suradnji s Gradskom knjižnicom “Franjo Marković” Križevci, Udrugom Point Križevci te Perzeidima, Astronomskim društvom u Križevcima. 

Pozivaju se djeca na miks znanosti, zabave, kulture, igre, čitanja, crtanja, pokusa… Od 10 do 11 sati može se pogledati predstava Stoliću, prostri se na pozornici koju će nakon dugog niza godina oživjeti naši Kolibrići.  Od 11 do 13 sati održava se paralelno program oslikavanja parkirališta kredama za beton u boji, dječja čajanka (prvi put na otvorenom) izvođenje pokusa iz fizike, promatranje Sunca… Za vrijeme svih nabrojanih aktivnosti, također možete razgledati i kupiti knjige na sajmu knjiga.

Za sudjelovanje u radionicama nisu potrebne prijave, svi sadržaji su besplatni! Oboružajte se veseljem, dobrom voljom i pokrivalima za glavice.

U slučaju lošeg vremena, program se ne odgađa, već se samo seli u prostorije Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci i Pučkog otvorenog učilišta Križevci.

Vidimo se u subotu na prvoj Dječjoj spraviščijadi. 

(gradskaknjižnicafranjomarković)