HDS, reakcija na Frbežarovo gostovanje – Koliko stvarno košta dvorana za koju ste digli kredit?

Ne stišavaju se reakcije na ovotjedno gostovanje predsjednika Gradskog vijeća grada Križevaca Igora Frbežara u emisiji “Politika Analitika Kritika”.

Danas nam je i Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) Križevci poslala reakciju i demantij na neke izjave, koju smo dužni objaviti, te ju prenosimo u cijelosti:

Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) oporba je u Gradskom vijeću od dana konstituiranja. To ne znači da nećemo podržati programe koje ocjenimo potrebnima za grad. Žalosno je ako predsjednik Gradskog vijeća ne zna tko je s njim u većini, HDS sigurno nije!!!
Nakon emisije postavlja se pitanje što on u stvari zna?!
Frbežar ne zna s kim je u koaliciji (suradnji) i tko mu čini većinu u Vijeću kojim već godinu dana predsjedava???
Predsjednik vijeća podržava gradonačelnika dok diže kredite, ali ne zna nabrojiti više od dva projekta koje su realizirali (a i ti su iz kredita). Normalno da ne zna jer ih i nema, no zna si pripisati projekte prethodnika.

Gospodine Frbežar, aglomeracija je započela s pripremama 2010. godine, a jedina vaša veza sa nadvožnjakom je naslikavanje gradonačelnika na istom kad je napravljen.
Podržava on i gradonačelnikovo trošenje 200 000 kuna na novi slogan Grada, no ne zna kako slogan glasi???
Govori da nema natječaja za EU sredstva dok okolni gradovi koji su prije njega, Rajna i ekipe po tom pitanju bili daleko iza Križevaca, uredno povlače stotine milijuna iz EU fondova?!
Predsjedniče vijeća, nikad lokalnoj samoupravi nije bilo na raspolaganju više sredstava i nikad nije do istih bilo lakše doći. Naravno, treba to i znati!
HDS nikad neće biti protiv nečega što je dobro za Križevce no teško je podržati bilo što ako ekipa na čelu Grada to kasnije manipulativno iskorištava.

Gospodine predsjedniče Gradskog vijeća, možda znadete koliko je stvarna cijena dvorane za čiju gradnju ste digli kredit? HDS je podržao gradnju, no tražimo odgovor koliko dvorana stvarno košta?

Napominjemo da smo dobili zahtjeve za zajedničko gostovanje, čelnika prozvane oporbe i predsjednika gradskog vijeća Igora Frbežara, te ćemo pokušati u što skorijem roku organizirati takvu emisiju u svrhu informiranja javnosti.

/foto: rkž/