Reakcija i demanti HDS-a Križevci na Šaškovo gostovanje

Zaprimili smo reakciju HDS-a Križevci na prošlotjedno gostovanje zamjenika gradonačelnika Danijela Šaška, kojeg po Zakonu o elektroničkim medijima prenosimo u cijelosti.

Reakcija i demanti na izjave zamjenika gradonačelnika Danijela Šaška u emisiji  politika, analitika, kritika(P. A. K.). Budući je u emisiji gdje se često spominjala, pa i prozivala oporba, odnosno prethodno vodstvo Grada Križevaca zamjenik gradonačelnika iznio niz neistina molimo za objavu našeg demantija određenih tvrdnji.
Nakon Šaškovih obrazloženja HDS će tražiti osnivanje istražnog povjerenstva na Gradskom vijeću i tražiti jasne odgovore!
Šokantan je podatak da je Grad Križevci platio odvjetničkom društvu 640 000 kuna za pripremu i  predaju podataka o česticama preko kojih prelazi instalacija Hrvatskog telekoma. Šokantnije tim više što Grad Križevci to HT-u naplaćuje od 2008. godine po cijenama koje su tada bile definirane. Laž je da Grad do sada nije naplatio ni jednu kunu, štoviše do 2018. godine naplaćen je milijunski iznos i žalosno je da Šaško nakon pet godina u Gradu to ne zna. Taj posao 2008. godine odradile su gradske službe u sklopu radnog vremena. Dakle, tadašnje vodstvo, a sadašnja oporba  je naplaćivala HT-u, no nije isplaćivala stotine tisuća nikakvim odvjetničkim društvima. Gradonačelnik će ovo morati temeljito pojasniti jer će Klub HDS-a u Gradskom vijeću tražiti formiranje istražnog povjerenstva.

Obrazloženja zamjenika Šaška o kupnji bivšeg Centra za reprodukciju u Potočkoj za jedan i pol puta veću cijenu od one za koju se moglo kupiti ne pije vodu. Kupnja tog zemljišta oduvijek je bila u interesu Grada i to za proširenje sportsko-rekreacijske zone. Obrazloženje da se na Posrednjem putu nije mogla planirati gradnja škole jer su privatne  parcele je laž. Tamo Grad ima određena zemljišta i moglo se dokupiti. Vjerojatno za manje od 2,5 milijuna kuna. Laž je i da se nije moglo graditi iza Gimnazije i dvorane zbog broja djece. Pa mogla se planirati gradnja za 350-400 djece. Zašto baš za 440? Uz takva obrazloženja ovo postaje još sumnjivije i Klub vijećnika HDS-a to neće više podržavati.

Kredit od 8,5 milijuna za zamjenu uličnih lampi po selima još više izaziva sumnju. 2007/8 godine mijenjane su lampe u samom gradu i prigradskim naseljima, preko 60% ukupne ulične rasvjete. To je koštalo oko 4,5 milijuna kuna, a preko 2 milijuna dobilo se od Fonda za zaštitu okoliša. Lampe je zamjenjivalo Komunalno poduzeće, a sve se to napravilo bez kredita.

Pa kako onda ne bi bilo sumnjivo ovo što govori Šaško? Kako to da je zamjena preko 60% rasvjete koštala 4,5 milijuna, od čega je Grad platio pola, a sada zamjena ostatka od 40% košta 8,5 milijuna, i to iz kredita? Zar to nije sumnjivo? Ukazujemo Gradskim vijećnicima da i oni imaju odgovornost u podržavanju ovakvih, u najmanju ruku, sumnjivih aktivnosti gradonačelnika i njegovog “posilnog”, zamjenika.Tko želi neka preuzme odgovornost i podržava, HDS neće dok ne dobije jasne odgovore za ove nejasne radnje.