Objavljen javni natječaj za financiranje organizacije skupova o poljoprivredi

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni natječaj za financiranje organizacije skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2022. godinu.

Cilj Javnog natječaja je poticanje informiranja, promocije, razmjene znanja, inovacija i dostignuća o poljoprivredi, prehrani i šumarstvu, domaćih proizvoda, zaštiti zdravlja biljaka ili životinja, povezivanja proizvođača i unapređenja poljoprivredne proizvodnje i prodaje te povećanje konkurentnosti i trživosti hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Prihvatljivi prijavitelji su ustanove, stručna udruženja, zadruge, zadružni savezi, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, trgovačka društva u vlasništvu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, županijske  i lokalne razvojne agencije.

Sufinancirati će se znanstveno-stručni skupovi iz područja poljoprivrede, proizvodnje i prerade, sigurnosti i kvalitete hrane, organizacije i poslovanja poljoprivrednih proizvođača te ruralnog razvoja, do 150.000,00 kuna,

  • gospodarski skupovi (sajmovi i izložbe) u vezi s poljoprivredom, proizvodnjom i preradom proizvoda, prehranu i ruralni razvoj, do 50.000,00 kuna, te
  • lokalno-tradicijski skupovi (manifestacije) za prezentaciju kulturne baštine, tradicijskih obrta i lokalnih proizvoda, do 40.000,00 kuna .

Korisnik može ostvariti pravo na potporu za najviše dva skupa godišnje, ukupno najviše do 150.000,00 kuna ..

Minimalni iznos potpore po prijavitelju po skupu je 5.000,00 kuna .

Prijavitelj može od Ministarstva zatražiti do 100% iznosa za financiranje aktivnosti organizacije skupova.

Rok za podnošenje prijava je do 07. rujna.

Ministarstvo poljoprivrede