Oleksandr Martyniuk iz Ukrajine započeo je svoju karijeru u KK “Radnik”

Košarkaši KK “Radnik” Križevci primili su novog članak u svoju zajednicu. Oleksandr Martyniuk je raseljenik iz Ukrajine koja već nekoliko dana boravi u Križevcima. Za njegov dolazak u naše lijepe Križevce zaslužni su njegovi roditelji. Situacijom u Ukrajini i ratom smo svi dobro upoznati, pa su ga s toga roditelji odlučili poslati u Latviju da svoju košarkašu karijeru proba u tamošnjem klubu. Situacija je izmaknula kontroli te uvjeti koji su bili dogovoreni na kraju mu nisu omogućeni.

Oleksandr ima 17 godina te je dosadašnje uspjehe nizao u košarkaškom klubu u Ukrajini gdje je igrao u mlađoj dobnoj kategoriji reprezentacije.

“Kada je došao na prvi trening odmah smo prepoznali talent tog mladog dečka te mu odlučili pružiti ruku i pomoći mu.” – istaknuo je predsjednik KK “Radnik” Dominik Nervo

Da su ga svi prihvatili ukazuje i činjenica da su za njega započeli “mini” školu hrvatskog jezika gdje uvelike i građani Križevaca pomažu. Poznata su mu samo dva jezika, ukrajinski i ruski dok mu engleski nažalost nije poznat.

“Već nekoliko dana neumorni članovi KK “Radnik” traže profesoricu koji poznaje ruski jezik kako bi mogla Oleksandru pomoći oko prevađanja. Napokon smo uspjeli pronaći osobu koja će mu pomoći, a nama je to trenutno veliki plus jer nam je cilj da dečko funkcionira u našoj sredini i da mu je lakše.” – kazao je Dominik Nervo

Velike zahvale idu mons. Milanu Stipiću križevačkom biskupu koji je omogućio mladoj košarkaškoj nadi krov nad glavom.

Dominik Nervo za kraj razgovora istaknuo je kako ga djeca u klubu najviše vole.

Lh/radiokriževci
foto:KK “Radnik”