U Križevcima održana prometno preventivna akcija “Sigurno u školu s HAK-om”

Na Trgu J.J. Strossmayera održana je u subotu prijepodne prometno preventivna akcija “Sigurno u školu s HAK-om” u kojoj su sudjelovala djeca iz dječjih vrtića te učenici prvih razreda osnovnih škola. 

Djeca su na biciklima, triciklima, romobilima i rolama prošla po poligonu te pokazala svoju spretnost u vožnji i učila o ponašanju u prometu.

Organizator je bio Automoto klub Križevci, a predsjednik AMK i MK Križevci Stjepan Krpanić čestitao je malim natjecateljima. 

Tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin uputio je čestitke i u ime Hrvatskog automoto kluba koji je glavni pokrovitelj te najavio da će slijedećih dana obići sve učenike prvih razreda:

-“Cilj je da niti jedno dijete ne strada u prometu. Zajedno s Koprivničko-križevačkom županijom, Gradom Križevci, dječjim vrtićima i  osnovnim školama, roditeljima možemo učiniti puno u provođenju ovih akcija” – rekao je tajnik AMK Stjepan Peršin.

Načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec kazao je da se policijski službenici prije početka nastave i nakon njenog odvijanja nalaze kod škola i pješačkih prijelaza kako bi s učenicima prvih razreda savladali prve pješačke korake. “Sigurnosti nikada dosta i svim želim uspješnu godinu. I policija će u suradnji s HAK-om obilaziti prve razrede u osnovnim školama te ćemo pratiti vaše prve korake u prometu” – kazao je načelnik PP Križevci Ivan Pukec.

Gradonačelnik Mario Rajn ukazao je na to da je izuzetno bitna tematika prevencije, odnosno promocije sigurnosti u prometu:-“Jako nam je bitno da se školska, ali i kalendarska godina završi bez bilo kakvog incidenta. U tome puno znači podrška Automoto kluba, Policijske postaje, škola, vrtića i drago mi je da promoviramo sigurnost u prometu kako to doliči gradu prijatelju djece.” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren izrazio je zadovoljstvo provođenjem akcije i okupljanjem djece i roditelja:-“Ovo je jedan od programa kojeg ja nastojim i osobno doživjeti svake godine i jedan od onih zbog kojih mogu reći da sam ponosan što sam Križevčanin. To je jedan od značajnih programa u našem gradu. Sudjelovanje u prometu je jedna prilično kompleksna disciplina i ona zahtjeva prije svega odgoj i onda smo svi skupa svjesni da je to najbolje započeti upravo od dobi u kojoj su ovi naši klinci danas ovdje. Nadam se da će taj njihov put biti put sigurnosti, sreće, zadovoljstva jer samo tako svima nama može život biti ljepši” – rekao je župan Darko Koren i zahvalio organizatorima i svima koji su uključeni u ovaj program.  

Mališani, sudionici akcije primili su nagrade HAK-a, a roditelji su imali prilike posjetiti štandove MUP-a i AMK Križevci te doznati više o aktivnostima i prometnoj preventivi.

ji/radiokrizevci.hr