Dejan Pernjak: „Teško je biti objektivan o gradu u kojem živite i kojeg živite“

Dejan Pernjak na početku predstavljanja slikovnice „Priča o mome gradu“ dao je jasno svima do znanja, kako slikovnicu nije bilo ni malo lako napisati u odnosu kako ju je lako pročitati.

Slikovnica je prva i najvažnija knjiga u životu djece te se baš od tuda kreću razvijati vještine čitanja i pisanja. Odabir koju slikovnicu uzeti u ruke i pročitati nije lak posao, a osobito kada ju treba kreirati.

„Kada me je Kruno nazvao i pitao za recenziju, moram priznati, bilo mi je jednostavno pročitati, ali mi je opet bio problem napraviti jednu konkretnu recenziju, jer je teško biti objektivan o gradu u kojem živite i kojeg živite.

Križevci vape za jednom konkretnom povijesnom i detaljnom analizom te je ova slikovnica jedan dobar putokaz na kojem bi se mogla napraviti konkretna znanstvena monografija“ – kazao je Pernjak.

Recenzent predivne slikovnice o Križevcima Dejan Pernjak ističe kako mu se osobito dojmio dio o crkvenom redu koji je spomenut, a to su pavlini.  

Naši najmlađi imaju priliku iz jedne ozbiljne slikovnice naučiti neke stvari koje su bitne za poznavanje grada Križevaca.

lh/radiokriževci