Učenici OŠ “Vladimir Nazor” obilježili Erasmus dane

Od 13. do 15. listopada učenici i nastavnici Osnovne škole “Vladimir Nazor” obilježavali su Erasmus dane.

U Područnoj školi Majurec u organizaciji učiteljice Moni Harče održan je projektni dan “Europa kod nas doma”. Učenici su uživajući u kroasanima, perecima, baklavama i kiflicama učili o zemljama iz kojih potječu navedene slastice. Putovanje Europom nastavilo se predstavljanjem suvenira i uspomena skupljenih na obiteljskim putovanjima, a pomoću igraćih karata učilo se o europskim zastavama. Na satu domaćinstva učenici su učili kuhati kavu.

U školskoj knjižnici održan je susret križevačkih učenika s učenicima iz Finske i Njemačke. Finski školski bend odsvirao je nekoliko popularnih rock pjesama, a zatim su učenici održali prezentacije o svojim zemljama i školama. Uslijedio je i ultra kratak tečaj finskog jezika tijekom kojeg su nam naši partneri predstavili zabavnu stranu svog jezika. U neformalnom razgovoru učenika saznali smo da u Finskoj svi učenici pohađaju predmet koji se zove Zdrav život i hrana u sklopu kojeg svi uče kuhati, da u školi imaju posebnu radionicu u kojoj obrađuju drvo, da u Njemačkoj učenici imaju sasvim drugačiji sustav srednjih škola… Medijska skupina izrađivala je plakate na temu Erasmus dana u Canvi. Aktivnosti je organizirala knjižničarka Andrea Katanović Babić, koordinatorica projekta.

Na nastavi likovne kulture učenici su se pod mentorstvom učiteljice Ana-Marije Smoljanec bavili vizualnim komunikacijama u digitalnom i papirnatom obliku, te su u formi infografika i letaka prikazali vlastita istraživanja različitih tema i predstavili neke od gradova europskih zemalja. U kombiniranoj tehnici akvarela i crnog flomastera na papiru su koloristički prikazali europske prijestolnice. Likovna grupa pripremila je Erasmus days foto okvir u predvorju škole. Galerija učeničkih radova nalazi se na poveznici https://osnovnaskolavladimir.padlet.org/…/63pzwe0tmb8d3…

Robotičari su Erasmus dane obilježili programiranjem na Maqueen robotima uz vodstvo učitelja Tomice Turkovića.

cof
cof

OŠ “Vladimir Nazor”