Igor Brkić, ravnatelj Osnovne škole “Vladimir Nazor” – godinama sam zagovarao besplatnu prehranu učenika

U Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” u Križevcima nakon zimskih praznika započelo je redovno odvijanje nastave, a time i besplatni školski obroci za sve učenike.

“Besplatna prehrana je ono što sam osobno zagovarao već godinama. U samom organizacijskom smislu mi tu nismo imali većih problema jer smo već imali organiziranu besplatnu prehranu za djecu u svim područnim školama.

I u matičnoj školi od 600 učenika hranilo se oko 550. Dakle, organizacijski nam se tu nije nešto puno promijenilo. I do sada smo hranili svu djecu i sva djeca ako slučajno nisu platila, dobila su obrok u našoj školi. Tako će biti i ubuduće i mislim da tu neće biti problema – napominje ravnatelj Osnovne škole “Vladimir Nazor” Igor Brkić.

“Zahvaljujući standardima koji su već proteklih godina postavljeni i još sam ih nastojao dići i unaprijediti, mi smo jedna od rijetkih škola koja već dugo ima školsku kuhinju. Imali smo dvije kuharice, sada imamo tri  i možemo se pohvaliti uvjetima kakve malo koja škola ima. Zahvaljujući dobroj volji i suradnji s osnivačem, Gradom Križevci, i sva djeca iz područnih škola dobivala su pakete obroka. Naravno da može uvijek i bolje, ali naši jelovnici su svakodnevno objavljeni i mogu svi pogledati što djeca jedu i koliko se vodi računa o prehrani” – ističe ravnatelj Brkić.

U drugom polugodištu nastavlja se s redovnim programom odgoja i obrazovanja. Zahvaljujući naporima Grada očekuje se obnova krovišta na staroj školskoj zgradi koja je oštećena u potresu.

Produženi boravak je velika pomoć za roditelje. Dobro je prihvaćen i okuplja 60-tero djece. Program produženog boravka obuhvaća mnoštvo kreativnih aktivnosti, pisanje zadaća, igre i radionice koje djeci pomažu u podizanju samopouzdanja i razvijanju socijalnih vještina.

“Rade tri učiteljice u produženom boravku. Imamo grupu prvi i drugi razred koja je osjetno veća i grupu treći i četvrti razred.  Dobro smo opremljeni i trudimo se da se djeca osjećaju ugodno. Imamo prostoriju namijenjenu za učenje i pisanje zadaća, a u drugoj prostoriji imamo trosjed, televizor, društvene igre i tu se mogu opustiti i zabaviti. Vidim da tu uživaju i čak im se ne ide doma. Time se pomaže mladim roditeljima u tom početnom dijelu školovanja djece” – dodao je ravnatelj Igor Brkić.

Foto:OŠ “Vladimir Nazor”