“Otkrijte križevačke tajne” povodom Svjetskog dana turističkih vodiča

“Otkrijte križevačke tajne” povodom Svjetskog dana turističkih vodiča u subotu 25. veljače 2023.


Sve je počelo 1990. godine u Beču, kada su lokalni turistički vodiči odlučili predstaviti svoje zanimanje i svoj grad lokalnim stanovnicima. Od tada se 21. veljače širom svijeta na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča.  


U našem gradu djeluje nekoliko turističkih vodiča koji nestrpljivo dočekuju posjetitelje i otkrivaju im križevačke turističke tajne. Kako bi Vas upoznali s njima i pobrinuli se da Svjetski dan turističkih vodiča u Križevcima ne prođe nezapaženo, Turistička zajednica grada Križevaca već tradicionalno poziva sve zainteresirane i znatiželjnike, djecu i odrasle, stanovnike i putnike namjernike da se pridruže besplatnom razgledavanju grada Križevaca pod vodstvom naših stručnih vodiča.


Vođenje pod motom “Otkrijte križevačke tajne” odvesti će Vas u Križevce kroz povijest, upoznati s povijesnim ličnostima, otkriti neke od gradskih tajni. Posjetitelje očekuje glazbeno iznenađenje u Konkatedralnoj crkvi sv. Križa u izvedbi Ane Fortune i Marka Đurakića, nakon čega ćete laganom šetnjom uz priču upoznati povijesnu i kulturnu baštinu Križevaca, zaviriti u zgrade koje niste imale prilike vidjeti, čuti neispričane priče.


Dođite u subotu 25. veljače 2023. u 10 sati pred Turistički informativni centar u Križevcima (zgrada nekadašnje sinagoge), otkuda će naši vodiči kretati sa zanimljivim obilaskom grada. Vođenje je besplatno.


Cilj ove besplatne akcije je upoznati javnost s radom turističkih vodiča te skrenuti pažnju javnosti na važnost povijesne i kulturne baštine za razvoj turizma u našem gradu.


Prošećite gradom, upoznajte povijesnu i kulturnu baštinu, poznate povijesne ličnosti, otkrijte gradske tajne, čujte neispričane priče!