Koprivnička Gimnazija proslavila 117. rođendan

Zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek danas su prisustvovali svečanoj proslavi 117. obljetnice Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica.

Proslava je započela Danom otvorenih vrata gdje je zamjenika Ljubića dočekao ravnatelj Vjekoslav Robotić te im predstavio brojne programe, radionice i izlože koje su gimnazijalci u suradnji s nastavnicima pripremili za posjetitelje. Među njima je izložba „Čuvari običaja“, Izložba plakata i slogana koji promoviraju čitanje „Jedna knjiga cijela za detoks od mobitela“, radionica kreativnog pisanja, kviz, radionica zapaljiva matematika, virtualna šetnja školom, mala gimnazijska klinika, školski radio, filozofski jam session i radionica kuhanja talijanskih jela i kave. Također su održana i sportska natjecanja u futsalu, rukometu, stolnom tenisu, odbojci i badmintonu.

Svečana akademija održana je u dvorani Domoljub, a ravnatelj Robotić tom je prilikom zahvalio Županiji kao osnivaču na podršci te predstavio postignuća škole i aktualne projekte kojima unaprjeđuju školske programe i izvannastavne aktivnosti. Istaknuo je kako škola među najuspješnijima u Hrvatskoj, a cilj je postići da učenici dobiju što bolju naobrazbu, odnosno temelje za daljnje školovanje.

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke povodom 117. rođendana Gimnazije koja svojim odličnim rezultatima i kontinuiranom stremljenju izvrsnosti i napretku na najljepši način promovira našu županiju, istaknuvši njihovu prepoznatljivost na lokalnoj i nacionalnoj razini te u europskom obrazovnom okruženju. Ujedno je zahvalio ravnatelju i svim nastavnicima na trudu i zalaganju koje ulažu u motivaciju učenika za obrazovanje, dodavši kako je škola po aktivnostima i kvaliteti programa u samom državnom vrhu. Za kraj je poručio kako će Županija i nadalje podržavati razvoj i napredak škole u svim segmentima.

Prigodnim se riječima obratila i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, a zatim su dodijeljena priznanja najboljim učenicima, dok su u kulturno-umjetničkom programu učenici su pokazali svoje glazbene i scenske vještine.