Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije organizirao vježbu masovne nesreće u Đurđevcu

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije danas je na stadionu u Đurđevcu organizirao vježbu masovne nesreće kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Svrha vježbe bila je priprema i uvježbavanje timova hitne službe za eventualne slučajeve masovnih nesreća, a vježba je održana u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkim, Policijskom postajom Đurđevac, Vatrogasnom zajednicom Grada Đurđevca, Gradskim društvom Crvenog križa Đurđevac i Hrvatskom gorskom službom spašavanja Stanicom Koprivnica. Posebnu ulogu unesrećenih osoba imali su učenici Srednje škole Koprivnica, smjera medicinska sestra/tehničar opće njege.

Zamjenik Ljubić zahvalio je predstavnicima žurnih službi na pokazanoj stručnosti, dobroj komunikaciji i koordinaciji te dodao kako ovakve vježbe pomažu učinkovitijem reagiranju u hitnim situacijama. Također je pohvalio sve žurne službe na doprinosu visokoj razini operativnosti i spremnosti županijskog sustava civilne zaštite, dodavši kako građani mogu imati puno povjerenje i sigurnost u potencijalnim ugrozama.

Ravnateljica županijskog Zavoda Zlatica Kučko Gudelj napomenula je kako je cilj ovakvih vježbi unaprijediti način zajedničkog reagiranja u kriznim situacijama, pri čemu je najvažnije da se djeluje sinkronizirano te sukladno propisima. Podršku su pružili i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla te voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić.