Otvorena dograđena OŠ Pušća, investicija Zagrebačke županije vrijedna 1,8 milijuna eura

Dogradnjom školske zgrade i sportske dvorane Osnovna škola Pušća još je jedna u nizu škola na području Zagrebačke županije koja je dobila jednosmjensku nastavu. Investiciju je u cijelosti s 1,8 milijuna eura financirala Zagrebačka županija.

Novi dograđeni dio škole prostire se na 1.093 m², a zajedno s prostorom postojeće škole čini ukupno 4.001 m². U prizemlju dograđenog dijela smješteno je 6 novih učionica s kabinetima, garderobom i sanitarnim čvorom, dok je na katu postojeća dvorana proširena sa stepenasto postavljenim tribinama sa 176 sjedećih mjesta.

„Ovom investicijom još jedna škola u Zagrebačkoj županiji ne samo da je zasjala u novom ruhu, već je dostigla ono što je cilj svih škola u zemlji, a to je jednosmjenska nastava. Kad k tome dodamo i produženi boravak, možemo reći da škola u Pušći ima europski standard“, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Svečanom otvorenju nazočio je izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Zaželjevši svim učenicima ugodan boravak u školi i novim prostorima, Fuchs je istaknuo kako će Vlada RH do 2026. godine dograditi sve one škole u zemlji koje sada rade u dvije smjene.

Načelnik Općine Pušća Filip Bernardić istaknuo je kako je dogradnja „dobitak“ za cijelu općinu. „Naši učenici sada imaju daleko kvalitetnije uvjete školovanja, a svi zajedno imamo sportsku dvoranu u kojoj ćemo moći organizirati sportska natjecanja s publikom na tribinama“, rekao je Bernardić.

Novim školskim prostorima najviše su se razveselili đaci koji su svojim kreativnim nastupom uveličali svečanost otvorenja. „Naši učenici sudjeluju u brojnim aktivnostima, Erasmus + programima i međunarodnim projektima, a sada će i oni u svojoj školi moći ugostiti učenike i učitelje iz brojnih europskih zemalja“, rekao je ravnatelj OŠ Pušća Arsen Šarunić.

Otvorenju škole nazočila je i predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović.