U Starigradu svečano obilježen Međunarodni dan vatrogasaca i Dan svetog Florijana

Međunarodni dan vatrogasaca slavi se na Dan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Tim povodom, Vatrogasna zajednica grada Koprivnice organizirala je danas proslavu u Domu kulture u Starigradu, a domaćin je bilo DVD Draganovec. Proslava je započela svetom misom u crkvi svete Majke Terezije u Starigradu, koju je vodio velečasni Ivica Puškadija, nakon čega je uslijedio mimohod i svečano postrojavanje ispred Doma kulture u kojem je kasnije održan prigodni domjenak.

Svečanom obilježavanju uime Grada Koprivnice prisustvovao je saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, koji je prilikom obraćanja izrazio veliki ponos i zadovoljstvo na sve ono što vatrogaskinje i vatrogasci odrađuju za naš grad i građane. Pritom im je zaželio puno sreće, zdravlja te mnogo uspjeha u privatnom i poslovnom životu uz želju da ih i dalje prati i čuva sveti Florijan.

Obilježavanju ovog važnog dana za sve vatrogasce prisustvovao je i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, kao i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Željko Cvrtila.