Članovi Udruge Peski-Art Đurđevac sudjelovali na likovnoj koloniji u Petrinji

Petrinjska HVIDRA organizirala je 5. likovnu koloniju, a članovi udruge Peski-Art Đurđevac rado su se odazvali na poziv svojih dugogodišnjih prijatelja i sudjelovali na ovoj humanitarnoj likovnoj koloniji.

Bili su to osobnim dolaskom Mirko Horvat, Alojz Horvat, Zvonko Košćak, Mirko Markešić, Ivan Rođak, Pero Topljak i Franjo Mihočka, a u nemogućnosti putovanja svoje likovne radove darovali su Zlatko Sabolović i Zdravko Šabarić. Organizatori su zbog ugroze od poplave morali promijeniti mjesto održavanja, pa je likovna kolonija umjesto na kupalištu uz rijeku Kupu održana kod trećeg slapa također nabujale rijeke Petrinjčice na novoizgrađenom igralištu. Unatoč prognozama vremenske prilike bile su povoljne, a susreti dragih prijatelja i humani poriv doprinijeli su pozitivnom stvarateljskom ozračju te su nastali lijepi likovni radovi koje će organizatori koristiti u humanitarne svrhe – ističu iz Udruge Peski Art Đurđevac.

Naročito emotivan susret bio je s petrinjskim slikarom rodom iz Podravine, Petrom Posavcem Pjerom kojega ni narušena zdravstvena situacija nije spriječila da posjeti likovnu koloniju i pozdravi sudionike.

A da Petrinjci ne posustaju ni u najtežim trenucima, pokazala je i organizacija obilježavanja 100 godina KUD-a Pokupljanka koju su sudionici također posjetili i susreli se s prijateljima iz Kulturne udruge Sveti Martin iz Dubrave, koji su kao gosti svojim nastupom sudjelovali u programu obilježavanja ove velike obljetnice.

Likovna kolonija Ususret ljetu 2023. imala je i međunarodni karakter sudjelovanjem likovnih stvaratelja iz Republike Mađarske.