Miholec uskoro dobiva edukativnu slikovnicu – ‘Selo moje bake’

Početkom lipnja iz tiska izlazi nova slikovnica zavičajnoga književnika Krunoslava Puškara naziva „Selo moje bake” koja govori o potkalničkome selu Miholec, u kojem je on dobrim dijelom odrastao.

Slikovnica „Selo moje bake” nostalgični je prikaz nekadašnjega načina života u malome potkalničkom selu, njegovih običaja, tradicije, vjerovanja, poslova, narodnih nošnji, povijesti, ljudi… i koliko se to selo danas izmijenilo. Ova edukativna slikovnica na svojih 40-ak bogato ilustriranih stranica ima stoga za cilj zabilježiti povijest i način življenja toga sela i oteti ga zaboravu.

Kako stoji u recenziji Nikoline Benjak, mag. ethnol. et anthrop.: „Naša sela vrijedni su izvori narodnog znanja, umjetnosti i kulture koji polako odlaze u zaborav. Ova zanimljiva etnografija na edukativan način opisuje običaje i kulturne vrijednosti hrvatskog sela. Slikovit prikaz nekadašnjega načina života i govora stanovnika sela Miholec pridonosi korpusu kulturne i lingvističke baštine, kao i njihovu očuvanju. Važnost ove knjige proizlazi iz toga što je ona namijenjena mladim čitateljima kako bi se educirali o vlastitim kulturnim korijenima.”