Novo krovište krasi Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ Križevci

Radovi na obnovi krovišta na staroj zgradi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci uspješno su privedeni kraju.

Riječ je o radovima koji su bili financirani od strane Fonda solidarnosti Europske unije i Državnog proračuna, a putem poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja „Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom“.

Naime, uslijed potresnih zbivanja 2020. godine krovište škole je pretrpjelo oštećenja koja su sada sanirana postavljanjem novog krovišta.

Ukupna vrijednost radova iznosila je 222.196,31 eura, a radove je izvodila tvrtka Avila Construction d.o.o. koja je odabrana putem postupka javne nabave.

Osim ovih radova, valja podsjetiti da je 2019. godine izvršena energetska obnova ove škole pri čemu je postavljena toplinska izolacija, novi prozori, LED rasvjeta i solarni paneli za grijanje tople vode, a vrijednost ovih radova iznosila je preko 10 milijuna kuna. Sanirana je i fasada na staroj zgradi škole, a od prošle godine uveden je produžen boravak pri čemu troškove plaća zaposlenih financira Grad Križevci.

Izvršenim ulaganjima bitno se povećala sigurnost i kvaliteta boravka djece i svih zaposlenika u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Križevci.

Ulaganja ovdje ne staju pa je tako u tijeku projektiranje izgradnje sportske dvorane kod ove škole te je u planu pripremljeni projekt prijaviti na buduće natječaje i osigurati financijska sredstva za izgradnju iste.