Prva samostalna izložba Kristine Kirin održat će se u Križevcima

Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci poziva na otvorenje prve samostalne izložbe Kristine Kirin “Za sve će doći vrijeme, ali sad je vrijeme za slikarstvo”.

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak 22. svibnja 2023. s početkom u 19 sati u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci

Izložba ostaje otvorena do 13. lipnja 2023. i moći se razgledati u radno vrijeme knjižnice, uključujući i u vrijeme Spravišča – u subotu 3. lipnja od 9 do 13 sati te u nedjelju 4. lipnja od 10 do 12 sati.

Predavanje za javnost Vještice – stvarnost ili mit? će održati arheologinja i povjesničarka Silvija Križan, u utorak 23. svibnja 2023. s početkom u 19 sati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci.

Od paleolitičkih božica, preko antičkih čarobnica do srednjovjekovnih vještica i inkvizicijskih postupaka, uz nekoliko vještičjih recepata i savjeta za zaštitu od uroka te kroz primjere povijesnih vještica, predavanje će objediniti znanja iz povijesti, arheologije, antropologije, etnologije, sociologije te lokalne usmene predaje, u nastojanju da rasvijetli fenomen ženskih moći i snage magije svih vanserijskih osobnosti, ali i nas, običnih ljudi.