Novi asfalt u Ivancu Križevačkom

Sredstvima Fonda solidarnosti EU uspješno je sanirana cesta koja prolazi kroz naselje Ivanec Križevački. Riječ je o dionici dugoj 1700 metara, a vrijednost sanacije iznosila je ukupno 224.719,75 eura. Osim ove dionice, u tijeku su završni radovi na asfaltiranju ceste na potezu od Ivanca Križevačkog do Krčevina. Riječ je o dionici dugoj 1550 metara, a vrijednost sanacije iznosi 286.004,69 eura.


Tim povodom završenu dionicu obišli su gradonačelnik Mario Rajn, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Križevci dr. Mato Devčić i predsjednik mjesnog odbora Ivanec Križevački Stjepan Matejaš.

„Hvala lijepo svima koji su učestvovali u ovom projektu, posebno gradonačelniku koji je unazad neko vrijeme dao izjavu da će to proći. Svaka mu čast, to je prošlo. Za selo ovo život znači,“ naglasio je važnost provedbe ovog projekta predsjednik mjesnog odbora.

Zadovoljstvo provedenim radovima naglasio je i dr. Mato Devčić: „Na dvije mikrolokacije u Ivancu Križevačkom vidimo rezultat namjenskog utroška sredstava omogućenih od Vlade Republike Hrvatske kojoj ovim putem zahvaljujemo na sredstvima koje je uputila prema Gradu Križevcima. Ovo je vrlo vrijedan potez koji će na mnogim pozicijama u Gradu Križevcima donijeti vidljivo poboljšanje što se tiče kvalitete prilaza odnosno kvalitete i mogućnosti korištenja infrastrukture.“

Gradonačelnik Mario Rajn je prilikom obilaska istaknuo: „Ova sanacija prometnice rezultat je dobrog korištenja sredstava osiguranih od strane Vlade Republike Hrvatske kojoj ovim putem zahvaljujem na suradnji. Hvala i mještanima naselja Ivanec Križevački na strpljenju koje su pokazali tijekom provedbe ovih radova jer ovo je bio ogroman korak u rješavanju prometne infrastrukture što će konačnici znatno doprinijeti kvaliteti života mještana. Svjesni smo da tu nismo gotovi s poslom, odnosno da postoji još nekoliko prometnica koje treba obnoviti, kako na području naselja, tako i u samom gradu, te će i one doći na red.“