Književnica i lutkarica Tomislava Tomac Topolovec održala tribinu u Križevcima

U Križevcima je ovog petka održana Tribina „Kreativnost – i za male i za velike“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“.

Tribinu je održala križevačka lutkarica, nagrađivana književnica i umirovljena učiteljica Tomislava Tomac Topolovec, gošća na 18. STEAM večeri. Gošća je ispričala kako je izgledalo kazalište lutaka nekada te kako izgleda danas, po čemu su lutkarske predstave posebne i zašto ih djeca vole, koje vještine su potrebne te kako potaknuti kreativnost kod djece i mladih.

Tomislava Tomac Topolovec umirovljena je učiteljica i nagrađivana književnica koja više od 30 godina radi s lutkarskim družinama, samostalno izrađuje i dizajnira sve lutke korištene u lutkarskim predstavama. Između ostalog, osim što izrađuje scenske lutke, Tomislava piše pjesme, pripovijetke, scenske igre, slika, sudjeluje na brojnim recitalima, napisala je više stručnih radova, a njene pjesme uglazbili su skladatelji Vladimir Prica, Arsen Dedić i brojni drugi.