Ljetna družionica na temu “Divna stvorenja podravskih šuma” oduševila mlade posjetitelje

U Muzeju Grada Đurđevca održana je još jedna u nizu ljetna družionica na temu Divna stvorenja podravskih šuma koja je oduševila okupljene sudionike.

Voditelj radionice Robert Rodman, na zanimljiv i poučan način predstavio je djeci životinje koje žive u podravskim šumama kroz fotografije koje je sam snimio za vrijeme svojih šetnji kroz šume koje okružuju Podravinu. Kao najučestaliji stanovnici naših šuma istaknuti su jeleni, srne, sove, leptiri, vjeverice i lisice. Djeca su kroz razgovor iznijela neke svoje zanimljivije doživljaje s šumskim životinjama i naučila nešto više o pojedinim vrstama životinja, njihovim staništima i životu u šumi.

Nakon vrlo dinamičnog razgovora, djeca su odabrala poneku životinju koja živi u podravskim šumama i prikazala ju kroz crtež na jedinstven način.

Robert Rodman čest je gost ljetnih družionica u muzeju osobito njegujući ljubav prema prirodnoj i kulturnoj baštini čiju ljepotu i značaj prenosi na druge. Tijekom ove radionice istaknuo je kako je važno razvijati empatiju djece prema životinjama i upoznati ih s životinjskim svijetom koji ih okružuje.

Na radionici su nastala kreativna umjetnička djela koja će biti izložena u vanjskim prostorima Staroga grada do slijedeće srijede. Sljedeća po redu družionica održat će se u srijedu 16. kolovoza s početkom u 10 sati.