U Koprivnici položeni vijenci i zapaljene svijeće uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Koprivnici su danas kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim hrvatskim braniteljima stradalima u Domovinskom ratu.

U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i član Županijske skupštine Ernest Forjan.

Vijence su uz svečani postroj MUP-a Policijske uprave Koprivničko-križevačke položila i izaslanstva – Ministarstva hrvatskih branitelja – Područnog odjela Koprivnica i predstavnici udruga roditelja, udovica i djece stradalih hrvatskih branitelja, MORH-a i MUP-a, Grada Koprivnice te predstavnici udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata.

Minutom šutnje za sve stradale branitelje te molitvom odana je počast svima koji su u temelje hrvatske državnosti i slobode utkali ono najvrijednije, svoje živote.

Zamjenik Ljubić je uz čestitku uoči proslave 28. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja zahvalio braniteljima na najvećoj žrtvi koju su podnijeli te kazao kako se s ponosom se prisjećamo veličanstvenih trenutka u stvaranju slobodne hrvatske države.

„Posebnu zahvalnost danas iskazujemo svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Njihova žrtva se ne smije nikada zaboraviti jer oni su najzaslužniji za sve što danas imamo, na nama je da čuvamo uspomenu na njih, da čuvamo vrijednosti za koje su se borili i da se u miru zalažemo za ostvarenje društva koje je po mjeri svakog čovjeka.

Svim stanovnicima Koprivničko-križevačke županije čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja“, poručio je Ljubić.

Nakon svečanosti polaganja vijenaca u kapeli Svetog Florijana služena je sveta misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje koju je predvodio policijski kapelan Policijske kapelanije Svetog Marka Križevčanina vlč. Ozren Bizek.