Članovi DVD-a Đurđic osvojili brončanu medalju na 15. Državnom vatrogasnom natjecanju mladeži

15. Državno vatrogasno natjecanje mladeži Republike Hrvatske održano je 9. rujna u Novalji na Pagu. Nastupilo je 108 odjeljenja iz cijele Hrvatske, a velik uspjeh postigla je ženska mladež Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica koja je osvojila sjajno drugo mjesto te tako titula doprvakinja odlazi u Vatrogasnu zajednicu Koprivničko-križevačke županije.

 Članice mladeži DVD-a Koprivnica marljivo su vježbale tijekom cijele natjecateljske sezone te su zaslužile ovako visoko mjesto na državnom natjecanju. Medalje su dodijeljene svim natjecateljskim ekipama po trećinama pa su tako iz županijske vatrogasne zajednice na Državnom natjecanju zlatnu medalju u kategoriji ženska mladež osvojila ekipa već spomenutog DVD-a Koprivnica, srebrnu medalju DVD Draganovec, a brončanu DVD Štaglinec. U kategoriji muška mladež zlatne medalje osvojili su dečki iz ekipa DVD-a Koprivnica i DVD-a Draganovec, a DVD Đurđic osvojio je brončanu medalju.

Natjecanju je prisustvovao i Zvonimir Habijan, županijski vatrogasni zapovjednik, te županijska sudačka ekipa koja je imala različite zadatke prilikom suđenja na natjecanju.

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, uputio je veliku zahvalu u ime predsjednika Vlade RH i čestitao voditeljstvu, svim zapovjednicima, sucima, trenerima, roditeljima. 

– Čestitke svima koji vodite dobrovoljna vatrogasna društva. Radite častan posao i vi ste budućnost hrvatskog vatrogastva. Posebno čestitam pobjedničkim ekipama koje su se plasirale na međunarodno vatrogasne natjecanje sljedeće godine u Italiji – kazao je zapovjednik Tucaković.