Učenička inicijativa – ograditi školsko igralište

Inicijativa Vijeća učenika da se ogradi školsko igralište kod matične škole u Svetom Petru Orehovcu,  u prostorima Općine Sveti Petar Orehovec predstavljena je načelniku Franji Poljaku. Načelniku Poljaku, inicijativu su predstavili učenik Luka Harča, koji je problem nedostatka ograde iznio prošle školske godine na sjednici Vijeća učenika te ravnatelj Stjepan Lučki.

Najomiljeniju učeničku igru često ometa “bježanje” lopte u polje ispod igrališta. Otkako je sagrađena sportska dvorana asfaltiranom cestom češće prolaze automobili pa hvatanje lopte ugrožava i sigurnost učenika, obrazložio je učenik Harča, a ravnatelj Lučki iznio je mogućnosti uključivanja škole u vezi odrađivanja zemljanih i drugih potrebnih radova oko postavljanja stupova i žice.

Načelnik Poljak  pohvalio je učeničku inicijativu i najavio je da će Općina financijski pomoći kako bi se inicijativa učenika ostvarila. Preduvjet je da se što prije načini troškovnik. – Potom, Općini treba uputiti zamolbu za financijsku potporu kako bi mogli donijeti odluku s kojim iznosom su u mogućnosti pomoći – istaknuo je načelnik Poljak.

 Dogovoreno je i da učenici daju svoj doprinos akciji odrađivanjem aktivnosti koje su primjerene njihovoj dobi. /Ema Pacur, 7.c; foto: S. L./