Djeca sirotišta Sv. Nikole iz Ukrajine ljetovala u Hrvatskoj uz pomoć Caritasa Križevačke eparhije

Zajedničkom suradnjom Križevačke eparhije i njezinog Caritasa pod ravnanjem ravnatelja Nenada Krajačića te Sirotišta sv. Nikole iz Lavova ukupno je 26 djece zajedno s volonterima iz Ukrajine od 29. kolovoza do 5. rujna ljetovalo u turističkom naselju Zaton kod Zadra.

Ljetovanje su prilozima potpomogli Hrvatski Caritas kao i župe Slavonskog Broda, dok je Caritas Križevačke eparhije zajedno s Udrugom ”Dobro dobrim – DoDo” iz Velike Gorice pribavio sve što je djeci bilo potrebno za ljetovanje kao i školske torbe s priborom za početak nove školske godine. U utorak, 5. rujna, djeca i volonteri sudjelovali su na ”Posca radionici” u Križevcima što im je omogućio dobrovoljni prilog i rad firme Eurotrade d.o.o. iz Stupnika.

Poslije radionice djeca su se susrela s djecom – štićenicima Dječjeg paviljona ”Sv. Marko Križevčanin” kojega vodi Križevačka eparhija te su svi zajedno sudjelovali na zahvalnoj liturgiji koju je u Katedrali Presvete Trojice služio križevački vladika Milan Stipić. Među djecom iz sirotišta sv. Nikole u Lavovu ima i ratne siročadi iz Lavova i Harkiva.

Pratite nas na društvenim mrežama!