Grad Križevci poziva građane da se uključe u kreiranje Proračuna

Grad Križevci poziva sve građane Križevaca da se svojim prijedlozima uključe u izradu Proračuna Grada za 2024. godinu putem digitalne platforme Sudjeluj! Križevci.


Uključivanje javnosti u procese odlučivanja jedna je od temeljnih karakteristika transparentnosti jedinica lokalne samouprave što pridonosi jačanju demokracije i potiče izgradnju dobrih odnosa temeljenih na uzajamnom razumijevanju i povjerenju između javnog, poslovnog i civilnog sektora.
Platforma je dostupna na poveznici https://sudjeluj.krizevci.hr/, a prijedlozi se mogu dostaviti do 15. listopada 2023. godine.


Prijedlozi građana trebaju sadržavati naziv, sažetak i kratak opis projekta za koji građani žele da se realizira u 2024. godini. Također, postavljanjem prijedloga projekta putem platforme Sudjeluj! Križevci pruža se mogućnost postavljanja dokumenta, slike ili videa projekta kako bi građani što bolje objasnili zašto je važno da se njihov projekt realizira u idućoj godini.


Nakon isteka roka za postavljanje prijedloga, analizirat će se svaki pristigli prijedlog i razmotriti opravdanost njegova uvrštenja u gradski proračun u skladu s mogućnostima provedbe i potrebnim financijskim sredstvima.


Grad Križevci jedan je od predvodnika uključivanja građana u procese upravljanja gradom pa stoga pozivamo sve građane da svojim prijedlozima projekata sudjeluju u kreiranju proračuna za 2024. te zajedno stvaraju bolji i ljepši grad.