Centar Caritasa Križevačke eparhije otvoren u Zagrebu

U petak, 13. listopada 2023., na Kaptolu broj 20 u Zagrebu, vladika križevački Milan Stipić otvorio je Centar Caritasa Križevačke eparhije u kojem će se nalaziti ured eparhijskog Caritasa te Udruge ”Dobro Dobrim – Dodo” koji već više godina surađuje s eparhijskim Caritasu u različitim humanitarno-karitativnim akcijama, osobito onima vezanim za pomoć Ukrajini.

Ured je otvoren u prostorijama eparhijske zgrade na Kaptolu uz pomoć Hrvatskog Caritasa koji je prepoznao rad i brigu za potrebite eparhijskog Caritasa te odobrio i financijski pomogao uređenju ovog centra, a koji će biti na obostranu korist.

U centru će se odvijati razni karitativni projekti i radionice te održavati predavanja.

Otvorenju i blagoslovu novih prostorija, u kojima je i kapelica, uz križevačkoga vladiku Stipića, sudjelovali su ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik, predstavnici Udruge Dobro Dobrim – DoDo, predvođeni predsjednikom Senadom Palićem, ravnatelj Caritasa Križevačke eparhije o. Nenad Krajačić te više svećenika, bogoslova i ukrajinska djeca koja inače u prizemlju zgrade imaju svakodnevni boravak i radionice.