Klavirski trio Dubrovnik gostuje u četvrtak u Glazbenoj školi Alberta Štrige Križevci

Glazbena škola Alberta Štrige priređuje koncert na kojem će gostovati Klavirski trio Dubrovnik, a održati će se u četvrtak, 19.10.2023. u 19.30 u Koncertnoj dvorani škole.  Nastupiti će Loris Grubišić na violini, Vanda Đanić na violončelu i Alberto Frka za klavirom. 

Program:
D. Pejačević: Klavirski trio u C duru, op.29
-Allegro con moto

W. A. Mozart: Klavirski trio u G duru
-Allegro
-Andante
-Allegreto

F. Mendelssohn: Klavirski trio br. 1
– I. Molto allegro ed agitato
-II. Andante con moto tranquillo
-III. Scherzo: Leggiero e vivace
-IV. Finale: Allegro assai appassionato

Klavirski trio Dubrovnik osnovan je 2008. godine kao rezultat dugogodišnjeg prijateljstva troje glazbenika, koji se mogu pohvaliti brojnim i raznovrsnim uspjesima u svojim samostalnim karijerama. Po mišljenju publike i kritike, trio se od prvog predstavljanja pokazao kao izuzetan spoj jakih individualnosti čiji zajednički umjetnički izričaj, sugestivnost i senzibilitet rezultiraju snažnim glazbenim doživljajem!
Već u prvoj sezoni djelovanja imali su vrlo uspješan nastup na Porečkom ljetu 2009. u Eufrazijevoj bazilici. Između brojnih nastupa izdvaja se koncert u Pečuhu, gdje su s velikim uspjehom predstavili Hrvatsku na manifestaciji ‘Pečuh-europska prijestolnica kulture 2010’.
2013. predstavljali su Hrvatsku na Međunarodnoj konferenciji ESTA u Oxfordu sa djelima hrvatskih autora 20.st.


Repertoar tria pokriva sve stilove i razdoblja od baroka do suvremenih skladatelja preferirajući glazbu kasnog romantizma i 20.st. kao i mlađe generacije hrvatskih kompozitora od kojih su neki posvetili svoja djela Klavirskom triju Dubrovnik.
Za izdavačku kuću Croatia Records snimili su 2016. godine nosač zvuka s djelima Papandopula, Bjelinskog, Matza i Obradovića pod nazivom ‘Tango To Go’.


Klavirski trio Dubrovnik već 12 godina organizira i nastupa u ciklusu koncerata komorne glazbe na otoku Lopudu, ‘Lopudsko ljeto’, s umjetnicima iz Hrvatske i inozemstva.
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova redovito održava koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu.