Održana manifestacija “Ružičasti listopad u Dubravi”

Udruga žena liječenih od raka dojke “Sveta Margareta” u sportskoj dvorani Osnovne škole Dubrava organizirala je manifestaciju “Ružičasti listopad u Dubravi”.

Prekrasne kreacije nosile su žene liječene od raka dojke, hrabre i snažne članice Udruge “Sveta Margareta” te članice udruga iz Čakovca, Ludbrega, Križevaca i Zagreba.

U programu su sudjelovali i zbor OŠ Dubrava – Dubravske zvjezdice, te pjevački zbor osoba bez glasnica “Optimisti” iz Zagreba koji su izvedbama oduševili brojnu publiku.

Predsjednica Udruge Sveta Margareta Mira Turk ističe kako su modnu reviju organizirali drugu godinu zaredom:

– Cilj ove modne revije je poslati poruku svim ženama da je život lijep nakon bolesti i nakon terapija. Ima i trenutaka kada se posustane, ali treba obavljati preventivne preglede i sve će biti u redu. Danas smo “uriktane”, ali to nismo mi. Poruka je da se može kvalitetno živjeti, ali se treba na vrijeme liječniku obratiti. Želja nam je da ova modna revija postane tradicionalna i da prenesemo poruku o važnosti pregleda. Danas je s nama bila i djevojka od 26 godina kojoj je dijagnosticiran karcinom – poručila je Turk.

Na kraju revije, učenici su podijelili poruke ohrabrenja koje su sami izradili, a spomenimo da je reviji nazočio saborski zastupnik i načelnik Dubrave Tomislav Okroša.