U Križevcima obilježen Dan ružičaste vrpce

U centru Križevaca u subotu, 7. listopada obilježen je Dan ružičaste vrpce u organizaciji Kluba žena s bolestima dojke Agata. Cilj ove humanitarne akcije je upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke. Rak dojke još je uvijek najčešća bolest te vodeći uzrok smrtnosti u žena pa je stoga nužno osvijestiti žene, ali i muškarce o važnostima pregleda, kao i pružiti podršku onima koji se trenutno bore s ovom bolešću.
Podršku ovoj akciji, ali i svim ženama koje se bore s rakom dojke, dao je i gradonačelnik Mario Rajn koji je ovom prilikom zahvalio predsjednici Meliti Miščević i svim članicama Kluba na predanom radu: „Vi ste svakako prepoznate u našoj sredini i svojim predanim radom doprinosite osvješćivanju i edukaciji naših sugrađanki, a ujedno ste i velika podrška onima koje su tek krenule u borbu s ovom bolesti. Hvala vam na tome, svjestan da vi odrađujete onaj najvažniji dio posla, ja se pridružujem te na vam na ovaj način iskazujem svoju potporu, kako osobnu, tako i potporu Grada Križevaca.“ istaknuo je gradonačelnik.
Akcija se održala uz podršku Zavoda za Javno zdravstvo Koprivničko – Križevačke županije, a u ime Županije potporu je  došla dati pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek