Luka Bratić izabran za predsjednika Udruge osoba s invaliditetom Križevci

Udruga osoba s invaliditetom Križevci održala je 22. studenog 2023. godine u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci izvanrednu sjednicu skupštine Udruge.

“Skupština je sazvana na pisani zahtjev 121 redovnog člana Udruge zbog mnogih nepravilnosti u radu i kršenja Statuta Udruge od strane predsjednika Petra Gatarića i ostalih članova Upravnog odbora, a što su utvrdili i Sud časti i Nadzorni odbor Udruge.

Tako je na izvanrednoj sjednici skupštine predsjedavajuća bila Maja Međimorec, jedna od 121 člana predlagatelja Zahtjeva. Neke od točaka dnevnog reda bile su donošenje konačne Odluke o prihvaćanju žalbe na protustatutarnu odluku o trajnom isključenju članova iz Udruge, razrješenje Upravnog odbora i donošenje odluke o izboru novih članova/ica Upravnog odbora Udruge”, stoji u priopćenju Udruge.

“Na izvanrednu skupštinu odazvalo se 50 redovnih članova te su, sukladno članku 25. stavak 5. Statuta Udruge (prisutno najmanje 10% redovnih članova), sve odluke pravovaljane”, rekli su iz Udruge.Nakon dvosatnog rada, vijećanja i rasprave, skupština je, među ostalim, donijela konačnu Odluku o prihvaćanju Žalbe izbačenih članova na protustatutarnu odluku Upravnog odbora o trajnom isključenju iz Udruge s objavom na oglasnoj ploči i vraćanje istih u članstvo Udruge, Odluku o razrješenju dosadašnjih članova/ica Upravnog odbora te Odluku o izboru novih članova/ica Upravnog Odbora, a to su Luka Bratić, Josipa Budić, Maja Međimorec, Danijel Habdija, Ankica Babok, Andrija Rusan i Filip Đuranec.

Upravni odbor je na svojoj konstituirajućoj sjednici za predsjednika Upravnog odbora izabrao Luku Bratića koji je time izabran za predsjednika Udruge osoba s invaliditetom Križevci. Za dopredsjednicu Upravnog odbora izabrana je Josipa Budić koja je time izabrana za dopredsjednicu Udruge.Novoizabrani predsjednik i dopredsjednica su 18. siječnja 2024. upisani u Registar udruga Republike Hrvatske kao ovlaštene osobe za zastupanje Udruge.

“Ovom prilikom zahvaljujemo svim članovima i članicama koji su bili u mogućnosti sudjelovati na izvanrednoj sjednici skupštine Udruge osoba s invaliditetom Križevci te koji su potpisali Zahtjev za sazivanje navedene skupštine, kao i svima ostalima, bez obzira na članstvo, koji su nam bili podrška u ovom periodu”, poručili su iz Udruge.