Mnogi uživali u cvijeću, pjesmi, plesu i ribama na novouređenom đurđevačkom trgu

Lijepo i sunčano vrijeme, mnogobrojna publika, cvijeće, pjesma, ples i  djeca, bili su najljepši okvir za otvaranje Proljetnog sajma na novouređenom gradskom Trgu sv. Jurja. Baš kako je bilo najavljivano, trg ih je dočekao uređen do Dana grada, pa su mnogi došli uživati pod krošnjama njegovih stabala i u svemu onom što je Turistička zajednica, te sve javne gradske ustanove, veliki broj udruga s područja grada, OPG-ovi i domaće radinosti, na njegovoj novouređenoj plohi, pripremili za mnogobrojne posjetitelje. U bogatom i raznolikom prigodnom kulturno-umjetničkom programu nastupali su razigrani mališani DV Maslačak, dječja skupina KUD-a Petar Preradović, Mali folklor OŠ Đurđevac, Tamburaški sastav OŠ Đurđevac te Mažoretkinje Grada Đurđevca uz nastup Tamburaškog sastava Avantura.

Sve je njih na početku je pozdravio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je izrazio zadovoljstvo što ih je Trg sv. Jurja dočekao spreman te svim sugrađanima poželio sretan Dan grada i blagdan našega zaštitnika sv. Jurja uz želju da svatko u programu „Đurđeva v Đurđevcu 2024.“ pronađe nešto zanimljivo za sebe i da svi zajedno iskoriste vrijeme za zabavu i druženje.

Druženja je bilo na proljetnom sajmu i prodajnoj izložba cvijeća, na kojem je 30-tak izlagača, ljepotom svojeg cvijeća privuklo brojne ljubitelje cvijeća, ali i slatkoga jer su članice udruga žena s područja grada pripremile i slastice za sladokusce. Mnoge je privukla i Đurđevečka ribičija na trgu. Ova tradicionalna gastro-priredba, organizirana po 8. puta i ove je godine dala priliku pecarošima-amaterima da u 12-metarskom bazenu sami upecaju svoju ribu. U redu se čekalo i na pečenu ribu  na kotlu i na rašljama, koja se promotivno prodavala. Odaziv građana na ovu gastro-priredbu je bio velik, kako za kušanje ribljih specijaliteta tako i za pecanje, u čemu su se najviše okušali najmlađi. Organizator ove gastro priredbe bili su Turistička zajednica, Stari grad d.o.o., ŠRK Peski i ŠRK Picok.

U subotu su se od jutra članovi konjičkih klubova okupili na Croatia konjičkom kupu i uz skupljanje bodova mogli su uživati u ljepotama prirode oko Staroga grada i Park-šume Borik. Mnogi su uživali na Proljetnom sajmu na kojem su se svojim proizvodima predstavile mnogobrojne udruge, OPG-ovi, domaće radinosti i obrazovne institucije.

Podno utvrde Stari grad u tijeku su i pripreme za preostale konjičke utrke u daljinskom jahanju 2. kola Croatia cupa, na kojem se natječe preko 80 natjecatelja, a preostale utrke i dodjelu nagrada možete pogledati sve do 17,00 sati. Nešto kasnije, točnije od 18 sati, u prostoru Gradske tržnice održat će se velika tradicionalna, međunarodna, 41. po redu izložba vina “Đurđevo 2024.“