Pet recepata za slane palačinke koje morate probati već danas

PALAČINKE volimo u raznim varijantama, no najčešće jedemo one slatke s raznim namazima, od čokoladnih do voćnih, a nerijetko im dodajemo mljevene kekse, voće i sladoled. Ipak, i slane palačinke mogu biti dobar obrok, a zbog recepata u nastavku zaboravit ćete na klasične pohane.

Lazanje od palačinki

Zamijenite listove za lazanje palačinkama. Super je stvar što možete iskoristiti palačinke koje su vam ostale od dana ranije. Umak će ih omekšati, a po vrhu obavezno posipajte dosta sira ribanca kako bi se zapekla hrskava korica.

Hortobagy palačinke

Ove palačinke neobičnog naziva jedan su od brojnih mađarskih specijaliteta. Punjene su junetinom, umotane, prelivene umakom od kiselog vrhnja i zapečene. Najbolje je da ih poslužite uz zelenu salatu.

Zapečene palačinke s mljevenim mesom

Iako slične spomenutom tradicionalnom mađarskom jelu, ove su palačinke ipak malo drugačije. Pune se mljevenim mesom i sirom, a prstohvat mediteranskih začina okusom će vas podsjetiti na lazanje.

S nama ga je podijelila vjerna čitateljica Ana, koja kaže da je u zadnje vrijeme to najdraže jelo njezinim ukućanima, a vjerujemo da će se svidjeti i vama.

Zapečene palačinke sa šunkom i sirom

Ako nemate vremena za pirjanje mesa, šunka i sir savršeno su punjenje za vaše slane palačinke. Brzinski je to ručak, a može biti i večera, koji vole djeca i odrasli.

Iako zvuči jednostavno, bolje da pogledate recept kako biste bili sigurni da će jelo ispasti perfektno.

Palačinke od krumpira

Ne moraju sve slane palačinke biti pohane ili zapečene u pećnici. U smjesu možete dodati razno povrće i poslužiti ih uz umak. Mi smo se odlučili za krumpir jer ta kombinacija stvarno dobro zvuči.


Izvor: index.hr