Dramska družina Kolibrići u sklopu svog 5. rođendana izvela predstavu “Luna, kako su nastali Mjesec i zvijezde”

Gradska knjižnica “Franjo Marković”Križevci organizirala je još jednu predstavu u sklopu svog 5. rođendana dramske družine Kolibrići pod nazivom “Luna, kako su nastali Mjesec i zvijezde”. Dramska družina Kolibrići izvela je danas ovu kratku 20-minutnu predstavu prema tekstu Natali Šarić gdje su pokazali da su zapravo oni prave zvijezde na pozornici.

Kolibrići su se i u ovoj predstavi snašli u svojim ulogama i to: Kristina Cvrtila kao pripovjedačica, Lorena Žohar kao Pastirica Luna, Nika Sokač kao seljakinja, Tin Jembrek kao seljak, Ema Marinković kao kravica i ovca dok je Fran Knežević bio u ulozi vola i ovna.

Voditeljica dramske družine Kolibrići Gradske knjižnice “Franjo Marković”, Sanja Marković kazala nam je kako su Kolibrići sa svojim radom krenuli 2017. godine te ujedno ove godine slave svoj 5. rođendan. Sve ove predstave koje su se održale ove godine i one koje će se tek održati, posvetili su rođendanu.

Današnja predstava može se nazvati “seoska idila u etno stilu”

Ako mislite da nije trebalo puno priprema i truda oko 20-minutne predstave, varate se. Kolibrići su mjesec i pol dana radili na pripremama za ovu predstavu koju su na kraju predstavili učenicima OŠ “Vladimir Nazor” i OŠ Ljudevita Modeca. Učenici navedenih škola imali su planirani obilazak knjižnice te su u sklopu tog programa imali prilike vidjeti i umijeće Kolibrića.

“Slučajno sam naišla na ovo djelo i činilo mi se baš zgodno, zato što se tu moglo uključiti nešto malo etno elemenata, narodne nošnje i narodnog melosa. Kraća je to predstava koja se može koristiti u sklopu nekih događanja, obilježavanja i predstavljanja knjižnice kada dođu neki gosti.” – rekla je Sanja Marković.

Kolibrići osim što tekst moraju naučiti na pamet, oni čak izrađuju rekvizite sami, poput livade, potoka, gljiva, panjeva, drveća… Maske također izrađuju sami, a maske su nalik nekih životinja poput vola, krava ili ovca..

Za sami kraj Sanja Marković uputila je zahvale Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” na krasnom prostoru i podršci u svakom smislu, svim djelatnicima knjižnice, a osobito Lovri Janešu koji je zadužen za rasvjetu te ravnateljici GKFM Marijani Janeš-Žulj na koordinaciji programa.

Lh/radiokriževci