Ministarstvo turizma i sporta odobrilo je Općini Kalnik projekt „Fit trail Kalnik“

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo je Općini Kalnik projekt „Fit trail Kalnik“ na temelju Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini u iznosu od 132.720 kuna.


Djelatnici tvrtke Vojtek oprema d.o.o. su na lokaciji bivše cisterne na ulazu u Kalnik postavili dvanaest sprava kao dio Fit trail staze za vanjski fitnes na anti stresnoj podlozi. Završni zemljani i radovi oko sprava i sadnja trave slijede narednih dana.


Ova je lokacija odabrana kao popularna i lako dostupna lokacija za mještane Kalnika, posjetitelje, rekreativce, sportaše čime će se ponuditi mogućnost više za druženje, sport, rekreaciju i odmor u prirodi na području Općine Kalnik.


Izgradnjom Fit trail staze kreće se u razvoj sportske infrastrukture i planira zadovoljavanje javnih potreba u sportu kao način promocije sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među stanovnicima i posjetiteljima Kalnika, uz doprinos povećanju kvalitete življenja stanovnika na području Općine Kalnik.