Punjene mrkve

Svakog tjedna donosimo vam jedan recept naše suradnice Nikoline!


Sastojci:
500 g brašna, 1 žličica soli, 1 žlica šećera, 150 ml tople vode,150 ml mlijeka, 3 žlice ulja, 1 jaje, pola svježeg kvasca.


Tijesto se umijesi i ostavi da odmori pola sata. Podijeliti u dva dijela. Od svake polovice napraviti 12 trakica i obložiti kalup za šaumrole. Tijesto prije pečenja premazati jajetom.


Nadjev:
Tuna (1 konzerva) ili može umjesto tune, šunka ili pršut ovisno što više volite, 2-3 kisela krastavca, mladi luk, svježi sir, sirni namaz. Začiniti po želji.


Peciva puniti sa špricom za ukrašavanje. Na vrh stavite grančicu peršina. Još jedna od ideja kako ukrasiti Uskrsni stol. Mislim da bi bilo dobro pomiješati šunku, vrhnje i hren, što više volite.
Probajte i uživajte!

Nikolina Koščević

radiokrizevci.hr