Dogodilo se na današnji dan-25. Svibnja

Hrvatski i jugoslavenski političar, državnik i komunistički vođa Josip Broz Tito, organizator i neprikosnoveni vođa Narodnooslobodilačkog rata 1941.-1945., te vođa SFRJ tijekom 35 godina, čiji je stvarni datum rođenja 7. svibnja, ali se u jednom dokumentu iz vremena kada je služio austrijsku vojsku navodi 25. svibnja 1892. godine, pa je već tijekom II. Svjetskog rata taj dan počeo biti nazivan i slavljen kao Dan mladosti.

Američka glumica Jeanne Crain, nominirana za Oscara i zapamćena po ulogama u filmovima The Gang’s All Here, Winged Victory, Margie, A Letter to Three Wives, City of Bad Men, Nefertiti, Queen of the Nile i The Night God Screamed, rođena je u Barstowu u Kaliforniji 1925. godine.
Američki pisac Al Sarrantonio, dobitnik Bram Stoker Awarda i autor brojnih SF i horor romana i priča među kojima su najpoznatiji horor ciklus Orangefield sa sedam knjiga, trilogije Five Worlds i Masters of Mars te serijal Babylon 5, rođen je 1952. godine u New Yorku.

Kanadski glumac, scenarist, producent i komičar Mike Myers, najpoznatiji po naslovnim ulogama u filmskim uspješnicama Wayne’s World, Austin Powers i Shrek, dobitnik Emmya za rad na Saturday Night Liveu i American Comedy Awarda kao najkomičniji glumac za ulogu Austina Powersa, rođen je 1963. godine u Scarboroughu u Ontariju.

Američki glumac i komičar Jamie Kennedy, zapamćen po ulogama u filmovima Romeo + Juliet, Scream (1, 2, 3 i 4), Three Kings, The Specials, Jay and Silent Bob Strike Back, Ghost Whisperer, Extreme Movie i brojnim drugima, rođen je u Upper Darbyju u Pennsylvaniji 1970. godine.
Američki glumac Ethan Suplee, najpoznatiji po ulogama Setha Ryana u filmu American History X i Randyja Hickeyja u humorističnoj seriji My Name Is Earl, te nastupima u filmovima Chasing Amy, Dogma, Evolution, The Butterfly Effect, Mr. Woodcock i American Pie Presents: Beta House, rođen je 1976. godine u New Yorku.