Održana mjesečna konferencija za medije

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u travnju novinarima je predočila policijska službenica

Policijska uprava koprivničko – križevačka  je 9. svibnja održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u travnju novinarima je predočila policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice.

Policijska službenica uputila je niz korisnih savjeta za sigurno sudjelovanje u prometu, s posebnim naglaskom na najugroženije sudionike u prometu odnosno motocikliste, mopediste, bicikliste i pješake.
Najavila je pojačani nadzora prometa tijekom vikendom kada će se posebna pozornost posvetiti nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista. 

Također, najavila je javnu prodaju putem usmenog javnog nadmetanja pronađenih bicikala, koja će se održati u petak, 10. svibnja, od 10 sati u dvorištu policijske uprave.