PU KC-KŽ

Pojačani nadzor prometa provodi će se od 14 sati, u petak, 31. svibnja do 7 sati, u ponedjeljak, 3. lipnja

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od 14 sati, u petak, 31. svibnja do 7 sati, u ponedjeljak, 3. lipnja, provodit će se pojačani nadzor prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.
Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista.

U sklopu pojačanog nadzora, u petak, 31. svibnja, od 15do 20 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provest će se akcija nadzora vozača bicikala, mopeda i motocikala.

Vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića, ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste institut dogovornog vozača ili usluge taksi-službe ili javnog prijevoza, kao i da ukoliko je moguće prenoće u vinogradima i slijedeći dan se upute kućama.
Apeliramo na vozače da brzinu kretanja svojih vozila prilagode uvjetima na kolniku odnosno da na mokrim i klizavim kolnicima smanje brzinu kretanja.

Također, sudionici u prometu koji nisu položili vozački ispiti i ne posjeduju valjanu vozačku dozvolu, kao i vozači kojima je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, molimo da ne upravljaju vozilima. Za poseban oprez u prometu molimo mlade vozače i vozačice, te ih molimo da vode računa da drže dovoljan razmak između svog vozila i vozila ispred sebe ili desnog ruba kolnika.
Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetujemo da koriste ugrađene sigurnosne pojaseve i da na ispravan način koriste dječje autosjedalice, a vozače i pješake molimo da tijekom sudjelovanja u prometu ne koriste mobitele i slične uređaje koji odvlače pozornost.