Volite li šparoge?

Recepti od šparoga koji vas neće ostaviti ravnodušnima!

Počela je sezona šparoga i ima puno recepata koje možete pripremiti od šparoga. Nikolina je izdvojila tri jela. Pustite mašti na volju i pošaljite nam slike svojih jela! Da vidimo što nam predlaže naša kuharica Nikolina!

Krem juha od šparoga

Koristila sam pola vezice šparoga i 0,5 l temeljca
(goveđeg ili vama po volji).
Na ulju sam popržila jednu glavicu ljutike i režanj češnjaka. Pirjala sam luk dok nije dobio zlatnu boju. Zatim sam luk i kuhane šparoge izmiksala štapnim mikserom. Dodala sam temeljac, posolila, popaprila i još jednom pustila da zakuha. Za kremastiji okus dodala sam vrhnje za kuhanje.

Salata od šparoga i jagoda

Kada sam vidjela taj recept, jako me zaintrigirao. Na prvu malo neobičan, ali kada sam ga prvi puta kušala, što sam više jela, to mi se sve više sviđao okus. Šparoge sam ogulila, skuhala i ohladila. U međuvremenu sam jagode narezala, dodala sir i sve zajedno pomiješala. Možete dodati rikulu. Salatu začiniti acetom balsamicom, uljem, soli i paprom. Uživajte u ovoj malo neobičnoj, ali zanimljivoj kombinaciji.

Rižoto od šparoga

Donji dio šparoga sam skuhala u vodi, a vrhove ostavila sirove. Kada su se šparoge ohladile izmiksala sam ih u fini pire. Popržila sam slaninu i dodala luk, zatim sam to zalila bijelim vinom i polako podlijevala temeljcem sve dok riža nije bila kuhana. Na kraju sam stavila pire i vrhove šparoga. Količinu namirnica prilagodite sebi. Ja sam radila s pola vezice šparoga jer mi je toliko ostalo, tako da mi rižoto i nije ispao zelen. Začinite po želji i uživajte…


Dobar tek želi vam redakcija Radija Križevci!(N.K) (Š.V)